Jdi na obsah Jdi na menu
 


RC spínač - vícefunkční

1. 8. 2017

rc-switch.jpg

 

 

 

 

 

RC spínač v sobě kombinuje funkci světelného modulu.

Spínač se připojuje na výstup z příjímače,který je ovládán buď páčkou či třípolohovým přepínačem.Spínač si naučí při každém zapnutí napájení impulsy z přijímače a to tak,že je výchylka nastavena na středovou polohu a po té se zapne napájení a do dvou sekund si naučí impulsy a to je indikováno zablikáním (sepnutím) všech výstupu.

Spínač obsahuje momentálně 4 programy,které se volí přepínačem DIP před zapnutím napájení. V případě zájmu se jich dá nahrát to jednoho spínače až 16,ale to ovlivní cenu a minimálně odběr bude 3 kusů.

Popis aktuálních 3 programů:

 - zkratky poloh páky: L - levá výchylka;ST-střední výchylka;P-pravá výchylka

1.Program - Pojmenován jako imitátor blinkrů - L - Výstup 1 bliká frekvencí 3Hz;ST - není sepnuto nic;P - Výstup 3 bliká frekvencí 3Hz

2.Program - Pojmenován jako imitátor blikač - L - Výstup 1 bliká frekvencí 10Hz;ST - Výstup 2 bliká frekvencí 10Hz;P - Výstup 3 bliká frekvencí 10Hz

3.Program - Pojmenován jako klasický spínač - L - Výstup 1 sepnut;ST - Výstup 2 sepnut;P - Výstup 3 sepnut

4.Program - Pojemnován jako posuvný registr - Přesunutím ze středové do levé krajní polohy se vždy sepne jeden výstup a dalším přesunutím ze středu do leva  se k němu sepne další výstup a takhle to pokračuje až se sepne všech sedm výstupů dalším přesunutím se výstupu vypnou a možno pokračovat od začátku.

 

Jak z popisu programu plyne má 7 na sobě nezávislích výstupů.Z každého výstupu lze odebírát 5V/0.5A..

K výstupu lze připojit cokoliv od Led diod přes relé až k malým motorkům.

 

Parametry spínače:

Napájecí napětí 5V

Rozměry 45x30x5mm